Za več informacij, pomoč ali nakup pokličite

+386 31 505 515

2

Vzdrževanje in čiščenje lesenih kuhinjskih izdelkov

Pravilna nega lesenih kuhinjskih izdelkov je ključnega pomena, da bi ohranili lepoto in funkcionalnost. Zbrali smo nekaj smernic, ki bodo podaljšale življenjsko dobo naših lesenih kreacij.

1. Redno čiščenje:

Leseni pribor in kuhinjske deske je po vsaki uporabi potrebno očistiti ostankov hrane in ostale umazanije. Za to uporabite blago milnico in toplo vodo ter mehko gobico ali krpo. Nikoli ne uporabljajte agresivnih čistil ali v pomivalnem stroju, saj lahko poškodujejo leseno površino.

2. Temeljito sušenje:

Po čiščenju je pomembno, da lesene kuhinjske izdelke dobro osušite. Voda lahko povzroči razpoke ali deformacijo lesa, zato se prepričajte, da je pred shranjevanjem popolnoma suh.

3. Redno oljenje:

Da bi ohranili lesene izdelke v dobrem stanju, jih občasno naoljite z ustreznim jedilnim oljem, kot je laneno ali parafinsko olje. Olje bo negovalo leseno površino in preprečilo izsuševanje ali razpokanje lesa.

4. Odstranjevanje madežev:

Da bi se izognili madežem, ki jih lahko povzročijo močno obarvana živila, kot je rdeče vino ali paradižnikova omaka, jih obrišite takoj po uporabi. Če so madeži že nastali, jih lahko poskusite odstraniti z mešanico sode bikarbone in vode.

5. Preprečevanje neželenih vonjav:

Les lahko absorbira vonjave, zato je pomembno, da to preprečite še preden bi nastale. Občasno lahko na površino lesenih izdelkov nanesete malo sode bikarbone in pustite nekaj minut, ter sperite. To bo pomagalo odstraniti morebitne neželene vonjave.

Ohranjanje lesenih izdelkov je preprosto, če upoštevate pravilno nego in vzdrževanje. Če boste upoštevali te nasvete, bodo vaši leseni kuhinjski izdelki ostali v odličnem stanju še dolgo, in vi boste lahko sproščeno uživali v njihovi funkcionalnosti in lepoti.