Za več informacij, pomoč ali nakup pokličite

+386 31 505 515

Zgodba

 

Suha roba s tradicijo že od leta 1492!

Najstarejša, najštevilnejša hkrati pa zelo svojevrstna domača obrt Slovenije je suha roba. Nastanek suhe robe sega v 6. Stoletje, ko so se z njo ukvarjali že staroselci. V 15. stoletju, natančneje leta 1492, pa je dal avstrijski cesar Friderik III pravico prostega trgovanja s suho robo.

Pravico do prostega trgovanja smo najbolj izkoristili prebivalci Ribniške pokrajine in s tem dali značilno oznako »ribniška roba«, po kateri jo seveda pozna cela Slovenija in velik del Evrope.

 

Zdravje in Les

Gozdovi prispevajo k blagostanju celega planeta, s proizvodnjo kisika, ki ustvarja življenje, prav tako pa nudi bivališče različnim življenjskim združbam. Gozd je bogat vir zdravilnih zelišč in mikroorganizmov in o njih se imamo še veliko naučiti. Les je proizvod narave, torej naravni material, ki se že več tisočletij intenzivno uporablja v gospodinjstvih in domovih.

Vsi izdelki so premazani z naravnim premazom za les, ki les še dodatno ščiti. Leseni gospodinjski pripomočki in lesene igrače, ki prihajajo v neposredni stik s človekom so neškodljivi in okolju prijazni izdelki. Les je tudi enostaven za čiščenje, obrišemo ga le z vlažno krpo.

 

 

Zakaj kupiti izdelke z najstarejšo tradicijo?

Ker boste ohranili Slovenskim rokodelcem obstoj in tradicijo. Tako rokodelstvo v Sloveniji ne bo izumrlo. Kupili boste le tradicionalne izdelke, katerih tradicija sega stoletja nazaj.

Kupili boste le unikatne izdelke, katerih pristnost je podedovana iz roda v rod. Pripeljite tradicijo v svoj dom s kakovostnimi izdelki iz dežele suhe robe in se prepričajte o kakovosti izdelkov.

»Z nakupom izdelkov Ribničan ne boš izkoriščal gozdov, ampak jih boš ohranjal. Tvoje dejanje bo zapisano v naravi!«